Ontdek de echte pizza.

Trending recept: Agave Basil Pesto | Recepten

Tony Gemignani, pizzameester en restauranthouder

Mijn vriendin Audrey Kelly schrijft over pesto en deelt een recept in een artikel in dit nummer. In het artikel noemt ze mijn pesto-recept met een unieke twist: agavesiroop. Ik heb over agavenectar geschreven en dit recept al eerder gegeven, maar het was jaren geleden en toen Audrey erover begon, dacht ik dat het voor herhaling vatbaar was.

Ik ben in 2009 begonnen met het gebruik van agavesiroop als ingrediënt, niet alleen op mijn pizza’s, maar ook in mijn zelfgemaakte worst en pesto. In die tijd werd het gebruik van agavesiroop in cocktails populair en mijn mixoloog bij Tony’s Pizza Napoletana experimenteerde met nieuwe plengoffers. Dat zette me aan het denken om het ingrediënt in mijn pizza’s te verwerken.

Agavenectar is een zoetstof die commercieel wordt geproduceerd uit verschillende soorten agave, waaronder agave tequilana en agave salmiana. Het meeste komt uit Mexico. Agavesiroop is zoeter dan honing en kan in verschillende kleurvarianten worden gekocht. Blauwe agave (geoogst in de vulkanische bodems van Zuid-Mexico) lijkt de meest voorkomende te zijn. Agaves zijn grote, stekelige planten die op een cactus lijken, maar het zijn eigenlijk vetplanten die lijken op aloë vera. Ze zijn vrij moeilijk te oogsten, dus het is zeker een ingrediënt dat past bij de “Respect the Craft” mentaliteit.

TONY GEMIGNANI is een van Amerika’s meest invloedrijke pizzamakers. Instagram: @Capopizza Foto: Tony Gemignani

Credit : Bronlink

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

pizzapazzani.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart