Ontdek de echte pizza.

Wat is een pizzaschil? – Geweldige zelfgemaakte pizza

We hebben vermeld dat u pizzaschillen van hout of metaal kunt krijgen en om te weten welke het beste voor u is, is het belangrijk om de voor- en nadelen van elk type te begrijpen.

Een van de beste dingen van houten schillen is dat ze de neiging hebben kijken veel leuker. Als u zich zorgen maakt over de esthetiek van uw pizzakeuken buiten, wilt u misschien een houten schil gebruiken. Houd er echter rekening mee dat uw pizza veel meer aan een houten schil blijft plakken. Dit probleem kan echter worden verholpen door een soort meel, zoals rijstmeel, te gebruiken om het oppervlak te bedekken voordat u uw pizza neerlegt. U kunt hiervoor ook perkamentpapier gebruiken. Hoewel dit niet essentieel is.

Dat gezegd hebbende, een houten pizzaschil is uitstekend geschikt om vet op te nemen, dus als je een pizzaschil als deze gebruikt, zal de bodem van je pizza helemaal niet vettig zijn. Omgekeerd heeft een metalen pizzaschep niet het vermogen om olie op te nemen, dus het is van vitaal belang dat u een soort bakpapier of bloem gebruikt om te voorkomen dat het rauwe deeg gaat plakken. Als u geen bakpapier of bloem gebruikt, kan het zijn dat het pizzadeeg niet van de schil in de oven glijdt, waardoor het gebruik van een pizzaschil veel minder gemakkelijk is dan zou moeten.

Een ander ding om te overwegen is dat houten schillen de neiging hebben veel zwaarder te zijn dan een metalen schil. Dit betekent dat als u er een voor langere tijd moet gebruiken, u mogelijk snel uitgeput raakt. Een metalen pizzaschep is meestal gemaakt van staal of aluminium en deze zijn beide erg licht van gewicht, waardoor ze een stuk minder omvangrijk en gemakkelijker te hanteren zijn.

Maar de beste manier om te bepalen of houten schillen of metalen schillen aan uw behoeften voldoen, is om te kijken hoe gemakkelijk ze te gebruiken zijn. Een houten pizzaschil is normaal gesproken veel dikker en dit kan ze een beetje lastig maken bij gebruik met bepaalde soorten pizza. Het kan ook zijn dat ze de achterkant van de oven niet zo gemakkelijk bereiken, omdat ze geen lange stokachtige handgreep hebben zoals een metalen schil.

Metaalschillen zijn meestal ook in verschillende maten verkrijgbaar; je kunt metalen schillen met een korte steel krijgen en die met zeer lange handvatten die bijna op een stok lijken. Deze zijn geweldig om tot aan de achterkant van de pizzaoven te reiken. Bovendien is het staal en aluminium dat gebruikt wordt om deze schillen te maken altijd veel dunner waardoor ze gemakkelijker van de pizzasteen of ander bakoppervlak te schuiven zijn.

Dat gezegd hebbende, een metalen pizzaschep is doorgaans een stuk minder duurzaam dan houten schillen en je merkt vaak dat het handvat na verloop van tijd verzwakt. Het gladde aluminium of staal is ook moeilijk vast te pakken in vergelijking met de uitstekende grip die je krijgt op een houtschil.

Het is ook belangrijk om te kijken of de schil gemakkelijk schoon te maken is. Over het algemeen is metaal altijd gemakkelijker schoon te maken dan hout. Maar op voorwaarde dat je de schil bestrooit met bloem, maïsmeel of iets anders om te voorkomen dat het deeg blijft plakken, zou het opruimen niet al te veel een probleem moeten zijn.

Er zijn hybride pizzaschillen die normaal gesproken worden geleverd met een metalen oppervlak en een houten handvat. Deze geven je het voordeel van een sterke houten grip en hebben ook het metaal waardoor het voedsel er veel gemakkelijker af kan glijden.

In werkelijkheid is er niet het ene type pizzaschil dat beter is dan het andere, maar u moet overwegen welke het beste bij u past. De voor- en nadelen afwegen is ongetwijfeld de beste manier om dit te doen. U moet nadenken over het soort pizza’s dat u gaat maken, de grootte van uw pizzaoven, uw eigen kracht en bekwaamheid en of u iets wilt dat niet aan het deeg kleeft.

Credit : Bronlink

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

pizzapazzani.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart