Ontdek de echte pizza.

Hoe word je een echte barista?

Iedereen houdt van een overheerlijke beker koffie van Starbucks. De koffie van Starbucks is kwaliteit van de hoogste plank. Allemaal zijn we stiekem jaloers op die barista’s die werken bij Starbucks. Dromen we niet allemaal van onze eigen, super gezellige koffiezaak?

Het is zelfs zo dat Starbucks een koffie master programma aanbiedt voor mensen die hun droom als barista willen nastreven. In deze blog leggen we je uit wat een Starbucks koffie master zijn juist inhoud en hoe je het wordt.

Alle barista’s die bij Starbucks werken beginnen met een groene short, maar als je een echte Starbucks fan bent, dan is het je waarschijnlijk al wel opgevallen dat sommige barista’s een zwarte short dragen. Het zijn deze barista’s die zich met trots ‘Starbucks koffie masters’ mogen noemen.

Hoe word je een Starbucks koffie master?

Als Starbucks koffie master kan je als het ware toveren met alle koffie, dus ook Nespresso koffie. Iedereen die start als barista bij Starbucks mag deelnemen aan het programma. Ook al weet je niet hoe je een capuccino zet.

Vanaf dag één word je gedurende 8 weken ondergedompeld in de wondere wereld van koffie. Je proeft en test heel veel koffies. Je leert ook de verschillende koffie regio’s kennen en de achtergrond verhalen van specialere koffies. Een echte barista onderscheidt zich niet alleen op basis van zijn koffiezet kunsten, maar ook op basis van zijn kennis over het goddelijke dranken. Ken je bijvoorbeeld alle smaken van de Starbucks Nespresso cups al?

Als Starbucks koffie master ben je meer dan een barista. Je bent een ambassadeur van het merk en je gaat zelf ook andere barista’s verrijken met je kennis over koffie.

Nog een stapje verder

Naast Starbucks koffie masters met hun zwarte shorten, vind je af en toe ook een barista met een bruine short. Dit zijn slechts een handvol barista’s die elk jaar worden gekozen als nieuwe officiële ambassadeurs van Starbucks. Draag je deze titel? Dan mag je jezelf tot de koffie elite rekenen.

Ben jij de volgende koffie master?

Heb je er altijd al van gedroomd om een echte barista te zijn? Jaag je droom dan na. Deelnemen aan het programma vereist geen voorkennis van koffie, dus laat dat je niet tegenhouden.

Het behalen van de titel van koffie master bij Starbucks opent ook heel wat deuren naar je ultieme droom. Het starten van je eigen koffiebarretje. Dit vraagt natuurlijk wel heel wat kennis, maar wij geloven alvast in jou!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

pizzapazzani.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart