Ontdek de echte pizza.

Pizza koken boven een kampvuur (pizzastenen en uitrusting nodig)

Een van de geweldige dingen van thuis zijn, is dat je je pizzadeeg kunt maken, de pizzasaus en toppings kunt laden en het in de pizzaoven kunt doen voor een totale tijd van ongeveer 2 minuten of ongeveer 20 minuten totale tijd voor pizza gemaakt in een keuken oven.

Als u echter gaat kamperen, heeft u geen oven, dus u moet de manier waarop u deze kampeerrecepten kookt, aanpassen. Voor ons hoort dat allemaal bij de opwinding.

Er zijn veel mensen geweest die hebben geëxperimenteerd met het koken van pizza op een grill, maar om dit boven je kampvuur te doen, zou je een goed rooster moeten hebben, wat niet altijd mogelijk is. Daarom raden we aan om een ​​gietijzeren pan te gebruiken. Met behulp van een gietijzeren koekenpan of gietijzeren pan kun je op verschillende manieren koken wat ideaal is voor als je in de natuur pizza wilt maken.

Om te beginnen moet je het deeg in je gietijzeren koekenpan vormen. Je hebt het deeg misschien op een snijplank gekneed, maar het is gemakkelijker om het in de pan te vormen. Begin door het naar buiten te duwen om de korst te vormen en de hele vorm van de pizza rond de pan te vormen.

Nu ben je klaar om te gaan koken. Hoe u dit doet, hangt af van het type warmte dat u gebruikt. Veel mensen maken pizza bij het kampvuur op een traditioneel kampvuur, maar sommige mensen gebruiken graag een propaankachel. Hoe dan ook, het is prima, maar als je kiest voor de propaankachel, moet je de gietijzeren pan blijven bewegen zodat de hitte het pizzadeeg gelijkmatig gaart.

Voor een vuur hoef je je hier geen zorgen over te maken, omdat het vuur de pan meestal omhult en de warmte gelijkmatig verdeelt. Houd er ook rekening mee dat gietijzer de warmte lange tijd vasthoudt, zelfs nadat u het van het vuur hebt gehaald. Om deze reden raden we u altijd aan om voorzichtig te zijn bij het omgaan met de kookapparatuur voor kampvuurpizza’s.

Het deeg zal van onderaf koken en daarom wilt u zeker weten dat u het van het vuur haalt zodra de bodem eronder gaar is. Het maakt niet uit of het bovenste deel van het deeg nog niet gaar is, want je zult het wat meer kooktijd op het vuur geven zodra de toppings zijn toegevoegd. Als je het op dit punt nog langer laat staan, bestaat de kans dat het recept aanbrandt en moet je helemaal opnieuw beginnen.

Zodra het van het vuur is, kun je de pizzabodem omdraaien en je pizzasaus en je favoriete toppings toevoegen; vlees, vegetarische toppings; wat je maar leuk vindt. De meeste mensen zullen tomatensaus gebruiken, maar je kunt pizza’s maken met barbecuesaus of een andere smaak.

Nu kun je het eten terug in het vuur zetten, maar zorg er deze keer voor dat je de pizza afdekt met een gietijzeren deksel of wat aluminiumfolie. Hierdoor blijft de warmte binnen en kan de kaas smelten. Zodra de kaas is gesmolten, kunt u de folie verwijderen. Dit voorkomt dat de pizza’s te vochtig en uiteindelijk drassig worden.

De kooktijd, 15 minuten, is meestal voldoende om nog een pizzabodem klaar te maken en klaar voor gebruik, aangezien je elk van je pizza’s apart moet koken.

Als hij klaar is, leg je de kampvuurpizza op een snijplank en snijd je hem in stukjes.

Credit : Bronlink

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

pizzapazzani.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart