Ontdek de echte pizza.

Sheet Pan Buffalo Chicken Pizza.

Sheet Pan Buffalo Chicken Pizza. Vers pizzadeeg belegd met ranch, extra pittige buffelkip, drie soorten kaas en een huisstijl “pizza kruiden”. De sleutel tot deze pizza is om hem op een hoge temperatuur in een bakplaat te bakken totdat de korst net een beetje knapperig wordt en de kaas melig is. Zodra de pizza uit de oven komt, bedek hem dan met meer buffelsaus, snijd, eet en GENIET. Geloof me, elke laatste hap van deze pizza is heerlijk en laat je verlangen naar meer. Het is zowel hartig als een beetje pittig… de kaasachtige, pittige pizza die perfect is voor een speldag.

overhead foto van Sheet Pan Buffalo Chicken Pizza

Deze pizza heeft lang op zich laten wachten. Heel erg lang. Ik heb jarenlang vermeden dit recept te delen, maar het is eindelijk zover. Vandaag hebben we het allemaal over Buffalo Chicken Pizza. Dit is zonder twijfel de favoriete pizza van mijn broer. Elke keer dat ze hier zijn, vragen ze erom, en eerlijk gezegd is het altijd de eerste pizza die verdwijnt.

Om een ​​beetje terug te komen, ik heb een lange geschiedenis met buffelkippizza. Ik herinner me de allereerste keer dat ik een plakje at, ik was met mijn beste vriendin, Stephanie. Haar ouders hadden pizza besteld en een van de pizza’s was belegd met buffelkip. Op dat moment weet ik niet zeker of ik zelfs wist of ik van buffelkip hield, maar ik heb het geprobeerd, en geez, het was goed. Ik herinner het me alsof het gisteren was. De korst was zacht, deegachtig en beladen met ranch. Het was bedekt met stukjes kip, buffelsaus en meerdere soorten kaas.

Elke laatste hap was eerlijk gezegd zo heerlijk. Vanaf die dag vroegen Steph en ik altijd om de Buffalo Chicken-pizza wanneer haar familie bestelde. En toen liet ik mijn ouders het zelfs bestellen bij de zeldzame gelegenheid dat mijn familie pizza zou krijgen.

Ik vond het geweldig. En toen ik begon te koken? Ja, het was de eerste pizza die ik ooit heb gemaakt.

prep foto van buffelkip

Snel vooruit naar vandaag. Ik maak deze pizza de hele tijd. Ik probeer het altijd te maken zoals ik me herinner dat het zo lang geleden smaakte.

De pizza was pittig, vettig en meer dan kaasachtig. De kip was niet de ster, maar meer de saus en de kaas. Er was iets groens, misschien groene uien of peterselie, maar het was niet opvallend. Er was niets moois aan deze pizza, maar … het was meer dan goed.

Voor mijn pizza heb ik geprobeerd elk detail na te bootsen. En door jaren van oefenen, denk ik dat ik het eindelijk goed heb gedaan. En dat versnelt ons tot op de dag van vandaag. Ook al zijn we dol op deze Buffalo Chicken-pizza. Ik zou het recept nooit delen. Ik dacht dat het niet nodig was. Iedereen heeft zijn eigen versie van deze pizza op internet. Ik hoefde de mijne niet te delen.

Maar dan…

Er zijn twee dingen gebeurd. Ten eerste hebben we via Instagram zoveel verzoeken ontvangen voor deze pizza. In het begin negeerde ik ze … tot dit weekend toen ik snel op Google naar Buffalo Chicken Pizza ging zoeken. Ik realiseerde me dat ja, het internet heeft veel buffelkippizza-recepten. Maar geen van hen is ALLEEN voor pizza met buffelkip. De recepten die ik vond, hadden allemaal iets anders. Misschien een willekeurige groente, een andere saus, of gewoon iets dat het mooier maakt dan ik denk dat het moet zijn.

En toen besefte ik dat HBH dit recept nodig heeft. We hebben de niet-stijlvolle, niet zo mooie en extra goedkope Buffalo Chicken-pizza nodig. Net als degene die je eet bij je favoriete pizzeria. Alleen beter, want deze heeft meer saus, meer kaas en precies de juiste hoeveelheid knoflookkruiden. Het. Is. Zo. IS GOED!

pizza voor het bakken

Begin met het deeg.

Begin met het deeg. Ik gebruik graag mijn zelfgemaakte pizzadeegrecept uit het HBH Super Simple kookboek. Het is het gemakkelijkst te maken en echt heerlijk. Als je een paar uur van tevoren kunt nadenken, raad ik je aan om je eigen deeg te maken. Zo niet, dan werkt pizzadeeg uit de winkel ook prima (Whole Foods en Trader Joe’s hebben allebei geweldige opties)!

Voor degenen onder u die de voorkeur geven aan pizza met een dikkere korst, raad ik aan om dichter bij driekwart of zelfs een pond pizzadeeg te gebruiken. We houden van onze korstverdunner, dus ik gebruik maar een half pond deeg.

Als je eenmaal je deeg hebt bedacht, is het tijd om pizza te maken.

overhead close-up foto van Sheet Pan Buffalo Chicken Pizza |  halfbakedharvest.com

De stappen.

Nu, deze volgende twee stappen zijn SLEUTEL en wat ik heb gevonden als de meest voorkomende in alles wat ik lees. Je moet deze pizza op een hoge temperatuur koken, dus begin je oven voor te verwarmen tot vijfhonderd graden zodra je besluit dat je pizza gaat maken. Idealiter een tot twee uur van tevoren om het echt HEET te krijgen.

Als je in een mum van tijd zit, werkt dertig minuten ook prima.

overhead close-up foto van Sheet Pan Buffalo Chicken Pizza

Duw het deeg uit op een bakplaat en leg er een laagje ranchdressing, zeer pittige buffelkip, kaas en mijn “huisstijlpizza-kruiden” -mix op. Voeg vervolgens verse koriander of peterselie, knoflook, venkel en veel geplette rode peper toe.

Ik gebruik een mix van blauwe kaas, mozzarellakaas, cheddar en parmezaan, maar voel je vrij om je favoriete kaassoorten te gebruiken.

Je bakt deze pizza in de bovenste positie van de oven, en in minder dan een kwartier heb je een geweldige pizza en ruikt je keuken heerlijk. Zodra de pizza uit de oven komt. Top met extra buffelsaus (altijd meer saus), snijd in plakjes en eet. Deze is bedoeld om warm te worden gegeten en je hebt echt alleen buffelsaus en ranch nodig om te serveren. Misschien wat extra parmezaanse kaas, maar dat is alles.

Het is helemaal niet luxe, maar dat is wat deze pizza zo lekker maakt. Het is gewoon die goedkope pizza waar we allemaal het meest naar hunkeren. En ja, het wordt behoorlijk perfect voor de Super Bowl van deze zondag.

Geniet van iedereen!

Sheet Pan Buffalo Chicken Pizza met hapje uit de pizza

Op zoek naar meer recepten voor speldagen? Hier zijn er een paar om te proberen:

Spinazie en artisjok gevulde zachte pretzels

Gebakken Buffalo Geitenkaasballen

Gebakken Buffalo Chicken Egg Rolls met Cilantro Lime Ranch

Ten slotte, als je deze Sheet Pan Buffalo Chicken Pizza maakt, laat dan een opmerking achter en / of geef dit recept een beoordeling! Ik hoor vooral graag van jullie en doe altijd mijn best om op elke opmerking te reageren. En als je dit recept maakt, vergeet me dan niet te taggen op Instagram! Het bekijken van de foto’s van recepten die jullie allemaal hebben gemaakt, is mijn favoriet!

Sheet Pan Buffalo Chicken Pizza |  halfbakedharvest.com