
Pallotte Cacio e Uove Tomatensaus Passata
Schrijver: Pizza vandaag
Recept type: saus
- 1 blikje 10 hele geschilde peer- of pruimtomaten (ik heb liever Valoroso of San Marzano DOP)
- 1 kwart rode ui met het worteluiteinde er nog aan vast en houdt alle lagen bij elkaar.
- 3 grote teentjes knoflook
- 1 grote stengel bleekselderij doormidden gesneden
- Zout en peper naar smaak
- Open het blik en haal er voorzichtig twintig grote tomaten uit. Zorg ervoor dat je ze niet snijdt of openbreekt. De tomaten moeten ongeveer vijf kopjes maken. Sommige San Marzano-tomaten zijn kleiner, dus voeg indien nodig meer toe.
- Plaats de 5 kopjes hele tomaten in een pot van drie tot vier kwart gallon.
- Leg het grote stuk ui, de knoflookteentjes en de bleekselderij onder de tomaten.
- Dek af en plaats op een hoog vuur tot het net kookt.
- Roer de tomaten voorzichtig en zet het vuur middelhoog.
- Laat de afgedekte saus een uur sudderen en elke tien minuten draaien. De tomaten zullen voorzichtig uit elkaar vallen en het heerlijke tomatenwater in elke tomaat laten ontsnappen.
- Trek na een uur langzaam koken de ui, bleekselderij en knoflookteentjes van de tomaten en pureer de tomaten op hoog vuur. De resulterende saus moet meer gehydrateerd zijn dan normale Amerikaanse marinara en perfect voor de Palotte Cacio e Ouvo.
- Breng op smaak met peper en zout. Bewaar en bewaar in dezelfde pan voor kaasbroodballetjes.
3.5.3251
Credit : Bronlink