Ontdek de echte pizza.

Balsamico Mushroom Fontina Pizza. – Half gebakken oogst

Deze gemakkelijke en heerlijke Balsamico Mushroom Fontina Pizza is mijn favoriete vegetarische pizza. Zelfgemaakt pizzadeeg gegarneerd met jam van jamy-vijgen, balsamico-champignons en ricotta. Allemaal gebakken in een super hete oven tot de kaas melig en bruisend is, de champignons geroosterd en de korst goudbruin en perfect wordt. Zodra de pizza uit de oven komt, bedek je hem met verse tijm en een scheutje witte truffelolie. Snijd, eet en GENIET. Geloof me, elke laatste hap van deze pizza is heerlijk en zal ervoor zorgen dat iedereen in de familie meer wil.

close-up foto van Balsamico Mushroom Fontina Pizza

De afgelopen twee maanden zijn gevuld met heerlijke vakantierecepten. Nu het overschot is afgenomen, verlang ik naar gemakkelijke, met groenten gevulde diners waar het hele gezin dol op zal zijn. Want na de vakantie is het altijd leuk om je te concentreren op wat groente-zware diners… maar natuurlijk zonder de smaak op te offeren.

Betreed deze eenvoudige pizza met champignons die geen tijd kost om te bereiden. Het is het perfecte gezonde januari-recept dat bevredigend aanvoelt, maar toch boordevol groenten zit.

Dit is mijn favoriete pizza in januari!

Pizza is een van mijn favoriete maaltijden voor het gezin, vooral op koudere winternachten. En het is zo gemakkelijk te maken met Fleischmann’s® Snelle gist, die ik heb opgeslagen voor makkelijke broodrecepten, pizzadeeg en natuurlijk mijn favoriete kaneelbroodjes voor zondagochtend.

Met behulp van Fleischmann’s® Snelle gist neemt echt de angst (en tijd) weg bij het thuis bakken van brood en gistdeeg. Ik weet dat koken en bakken met gist een beetje intimiderend kan zijn. Maar het zijn recepten zoals deze pizza die laten zien hoe gemakkelijk gist kan zijn.

prep foto van pizzadeeg

deeg voor het rollen

Balsamico Mushroom Fontina Pizza voordat je de oven in gaat

Om het deeg te maken …

Ben je hier klaar voor? Het is zo makkelijk.

Meng gewoon bloem met Fleischmann’s® Rapid Rise Yeast, voeg bier op kamertemperatuur (mijn geheime ingrediënt) en olijfolie toe. Mix, laat het deeg een uur rusten en je bent klaar. Je hebt nu zelfgemaakt pizzadeeg dat zo weinig moeite kost en zoveel beter is dan welk deeg dan ook.

Het bier zorgt voor een mooi, zacht, extra knapperig no-knead pizzadeeg. Als je niet van bier houdt, kun je gewoon evenveel warm water gebruiken.

Het leuke aan dit pizzadeeg is dat je het echt niet kunt verknoeien. Het is zo gemakkelijk te maken, echt iedereen kan het. Je hebt niet eens een chique keukenmixer nodig … alleen een kom en een lepel, dat is alles.

Super simpel.

kant schuine close-up foto van Balsamic Mushroom Fontina Pizza

Nu op naar de montage.

Ik heb deze pizza simpel gehouden, met mijn favoriete pizza-topping – champignons!

Hier is hoe dit gaat. Verwarm eerst de oven voor en rol het voorbereide deeg uit.

Je moet deze pizza op een hoge temperatuur koken, dus begin je oven voor te verwarmen tot vijfhonderd graden zodra je besluit dat je pizza gaat maken. Idealiter een tot twee uur van tevoren om het echt HEET te krijgen.

Als je in een mum van tijd zit, werkt dertig minuten ook.

Gooi vervolgens gewoon je favoriete paddenstoelenvariëteit, of een mix van paddenstoelen, met balsamicoazijn. Masseer de azijn in de champignons.

Bestrijk het pizzadeeg met ricottakaas en vijgenconfituur. Je kunt ook appelboter gebruiken, maar ik ben dol op de combinatie van vijgen, balsamicoazijn en champignons. Voeg nu de champignons toe en vervolgens de fontinakaas. Ik heb ook blauwe kaas gebruikt, maar als je familie niet de voorkeur geeft aan blauwe kaas, probeer dan verkruimelde geitenkaas. Beiden zijn heerlijk!

Bak nu gewoon in de bovenste positie van je oven (ook sleutel), en in minder dan een kwartier heb je een geweldige pizza.

En je keuken ruikt ongelooflijk.

pizzapunt met hapje eruit gehaald

Mijn suggestie?

Begin in januari met een familiepizza-avond. Met zo velen van ons die tijdens de koudere dagen van het jaar dicht bij huis blijven, is het fijn om zoiets als een pizza-avond te hebben om naar uit te kijken.

Je kunt het deeg maken terwijl de familie de toppings klaarmaakt, dan kan iedereen zelfs zijn eigen pizza’s maken. Zo’n leuke manier om een ​​winternacht door te brengen!

enkele pizzapunt

Op zoek naar meer suggesties voor een pizza-avond voor het hele gezin, probeer deze dan:

Easy Sheet Pan Tomato Herb Pizza

Artisjokpesto en Burrata-pizza met citroenen-rucola

Geraspte Spruitjes en Spekpizza

Pesto-aardappel en Burrata-pizza

Ten slotte, als je deze balsamico-champignon fontina-pizza maakt, laat dan een reactie achter en / of geef dit recept een beoordeling! Ik hoor vooral graag van jullie en doe altijd mijn best om op elke opmerking te reageren. En als je dit recept maakt, vergeet me dan niet te taggen op Instagram! Het bekijken van de foto’s van recepten die jullie allemaal hebben gemaakt, is mijn favoriet!

Balsamico Paddestoel Fontina Pizza |  halfbakedharvest.com