Deze gemakkelijke en heerlijke Balsamico Mushroom Fontina Pizza is mijn favoriete vegetarische pizza. Zelfgemaakt pizzadeeg gegarneerd met jam van jamy-vijgen, balsamico-champignons en ricotta. Allemaal gebakken in een super hete oven tot de kaas melig en bruisend is, de champignons geroosterd en de korst goudbruin en perfect wordt. Zodra de pizza uit de oven komt, bedek je hem met verse tijm en een scheutje witte truffelolie. Snijd, eet en GENIET. Geloof me, elke laatste hap van deze pizza is heerlijk en zal ervoor zorgen dat iedereen in de familie meer wil.
De afgelopen twee maanden zijn gevuld met heerlijke vakantierecepten. Nu het overschot is afgenomen, verlang ik naar gemakkelijke, met groenten gevulde diners waar het hele gezin dol op zal zijn. Want na de vakantie is het altijd leuk om je te concentreren op wat groente-zware diners… maar natuurlijk zonder de smaak op te offeren.
Betreed deze eenvoudige pizza met champignons die geen tijd kost om te bereiden. Het is het perfecte gezonde januari-recept dat bevredigend aanvoelt, maar toch boordevol groenten zit.
Dit is mijn favoriete pizza in januari!
Pizza is een van mijn favoriete maaltijden voor het gezin, vooral op koudere winternachten. En het is zo gemakkelijk te maken met Fleischmann’s® Snelle gist, die ik heb opgeslagen voor makkelijke broodrecepten, pizzadeeg en natuurlijk mijn favoriete kaneelbroodjes voor zondagochtend.
Met behulp van Fleischmann’s® Snelle gist neemt echt de angst (en tijd) weg bij het thuis bakken van brood en gistdeeg. Ik weet dat koken en bakken met gist een beetje intimiderend kan zijn. Maar het zijn recepten zoals deze pizza die laten zien hoe gemakkelijk gist kan zijn.
deeg voor het rollen
Om het deeg te maken …
Ben je hier klaar voor? Het is zo makkelijk.
Meng gewoon bloem met Fleischmann’s® Rapid Rise Yeast, voeg bier op kamertemperatuur (mijn geheime ingrediënt) en olijfolie toe. Mix, laat het deeg een uur rusten en je bent klaar. Je hebt nu zelfgemaakt pizzadeeg dat zo weinig moeite kost en zoveel beter is dan welk deeg dan ook.
Het bier zorgt voor een mooi, zacht, extra knapperig no-knead pizzadeeg. Als je niet van bier houdt, kun je gewoon evenveel warm water gebruiken.
Het leuke aan dit pizzadeeg is dat je het echt niet kunt verknoeien. Het is zo gemakkelijk te maken, echt iedereen kan het. Je hebt niet eens een chique keukenmixer nodig … alleen een kom en een lepel, dat is alles.
Super simpel.
Nu op naar de montage.
Ik heb deze pizza simpel gehouden, met mijn favoriete pizza-topping – champignons!
Hier is hoe dit gaat. Verwarm eerst de oven voor en rol het voorbereide deeg uit.
Je moet deze pizza op een hoge temperatuur koken, dus begin je oven voor te verwarmen tot vijfhonderd graden zodra je besluit dat je pizza gaat maken. Idealiter een tot twee uur van tevoren om het echt HEET te krijgen.
Als je in een mum van tijd zit, werkt dertig minuten ook.
Gooi vervolgens gewoon je favoriete paddenstoelenvariëteit, of een mix van paddenstoelen, met balsamicoazijn. Masseer de azijn in de champignons.
Bestrijk het pizzadeeg met ricottakaas en vijgenconfituur. Je kunt ook appelboter gebruiken, maar ik ben dol op de combinatie van vijgen, balsamicoazijn en champignons. Voeg nu de champignons toe en vervolgens de fontinakaas. Ik heb ook blauwe kaas gebruikt, maar als je familie niet de voorkeur geeft aan blauwe kaas, probeer dan verkruimelde geitenkaas. Beiden zijn heerlijk!
Bak nu gewoon in de bovenste positie van je oven (ook sleutel), en in minder dan een kwartier heb je een geweldige pizza.
En je keuken ruikt ongelooflijk.
Mijn suggestie?
Begin in januari met een familiepizza-avond. Met zo velen van ons die tijdens de koudere dagen van het jaar dicht bij huis blijven, is het fijn om zoiets als een pizza-avond te hebben om naar uit te kijken.
Je kunt het deeg maken terwijl de familie de toppings klaarmaakt, dan kan iedereen zelfs zijn eigen pizza’s maken. Zo’n leuke manier om een winternacht door te brengen!
Op zoek naar meer suggesties voor een pizza-avond voor het hele gezin, probeer deze dan:
Easy Sheet Pan Tomato Herb Pizza
Artisjokpesto en Burrata-pizza met citroenen-rucola
Geraspte Spruitjes en Spekpizza
Pesto-aardappel en Burrata-pizza
Ten slotte, als je deze balsamico-champignon fontina-pizza maakt, laat dan een reactie achter en / of geef dit recept een beoordeling! Ik hoor vooral graag van jullie en doe altijd mijn best om op elke opmerking te reageren. En als je dit recept maakt, vergeet me dan niet te taggen op Instagram! Het bekijken van de foto’s van recepten die jullie allemaal hebben gemaakt, is mijn favoriet!
Afdrukken
Voedingsinformatie is slechts een schatting. De juistheid van de voedingsinformatie voor welk recept dan ook op deze site is niet gegarandeerd.
Balsamico Mushroom Fontina Pizza
Zelfgemaakt pizzadeeg met jam van jamy-vijgen, balsamico-champignons en ricotta. Een leuke manier om een winternacht door te brengen!
Voor het deeg
-
1. Roer in een middelgrote kom de bloem, gist en zout door elkaar. Voeg het bier en de olijfolie toe. Meng met een houten lepel tot gecombineerd.
2. Dek de kom af met plasticfolie en laat 1 uur of een nacht op kamertemperatuur staan.
3. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en gebruik het zoals aangegeven in het recept.
Pizza!
-
1. Plaats het ovenrek in de bovenste 1/3 positie. Verwarm de oven voor op 500 graden F. minstens 30 minuten voor het bakken, bij voorkeur 1-2 uur vooruit. Als je een baksteen hebt, begin deze dan voor te verwarmen. Vet een grote bakplaat in met olijfolie.
2. Meng in een middelgrote kom de champignons, sjalot, olijfolie, balsamicoazijn en een snufje gemalen rode pepervlokken, zout en peper. Masseer de paddenstoelen 1 minuut met je handen.
3. Op een licht met bloem bestoven oppervlak, duw / rol het deeg uit tot het vrij dun is (ongeveer 25-30 cm). Leg het deeg op de voorbereide bakplaat.
4. Bestrijk het deeg met de ricotta en de jam. Voeg de champignons toe. Top met verkruimelde blauwe kaas en vervolgens de geschoren fontina.
5. Schuif in de voorverwarmde oven en bak 10 minuten, draai de pizza om en bak nog eens 3-5 minuten of tot de korst goudbruin is en de kaas is gesmolten. Bedek de pizza met verse tijm en besprenkel met truffelolie. GENIETEN!
Perfect deeg: Om de juiste consistentie in je deeg te krijgen, begin je met je basishoeveelheid bloem en voeg je er indien nodig meer toe, 1 eetlepel per keer, tot het deeg glad maar niet droog is. Het is beter om een deeg te hebben dat aan de ietwat plakkerige kant is dan een deeg dat te droog is. Het moet een beetje los zitten; het mag niet dicht of zwaar aanvoelen.
Dit bericht wordt gesponsord door Fleischmann’s®. Bedankt voor het steunen van de merken die HBH koken!)
Credit : Bronlink