Ontdek de echte pizza.

Burrata Caesar Salade Pizza. – Half gebakken oogst

Deze Burrata Caesar Salad Pizza is perfect voor die avonden dat je in de stemming bent voor een hele goede pizza, maar niet kunt beslissen of je liever alleen een salade eet. We hebben zelfgemaakt pizzadeeg gebakken met een knoflook- en kruidenbasis en vervolgens overgoten met drie soorten kaas. Bovendien zijn er een paar balletjes romige, melige burrata-kaas. Zodra de pizza uit de oven komt, bedek je met een makkelijke boerenkool Caesar salade gemaakt met een tahin parmezaanse dressing. Elke laatste hap van deze pizza is heerlijk en laat je verlangen naar meer. De salade bovenop maakt deze pizza tot een echte “gezondheidsvoedsel” -pizza.

Burrata Caesar Salade Pizza |  halfbakedharvest.com

Donderdag pizza maken hier een normaal iets … of ik probeer het toch. Ik heb dit jaar tot nu toe graag pizza gemaakt, maar verrassing, verrassing, dit is mijn favoriet tot nu toe. Ik realiseer me wel dat ik graag zeg dat bijna elk recept mijn favoriet is. Maar dat zijn ze eigenlijk wel. En ja, deze pizza is echt mijn nieuwe favoriet.

Het is een combinatie van al mijn favoriete dingen … perfect gebakken pizzadeeg, smeltende kaas, burrata-kaas en salade. Als ik van drie voedselgroepen zou kunnen leven, zou het … koolhydraten, kaas en salade zijn. Dus deze pizza is echt mijn ding.

overhead foto van tahin dressing

Het achtergrondverhaal

Deze pizza is al een tijdje in mijn hoofd aan het ontwikkelen. Het is in veel opzichten veranderd ten opzichte van mijn oorspronkelijke idee, maar dat is wat ik zo leuk vind aan het maken van recepten. Vooral degenen waar ik het idee echt in de loop van de tijd heb laten ontwikkelen.

Ik wilde al heel lang een Caesar-saladepizza maken. Minstens een paar maanden, maar waarschijnlijk sinds afgelopen zomer. Wat me het meest tegenhield, was dat het idee gewoon niet volledig was uitgewerkt. Ik heb eerder een Caesarsalade-pizza gezien, en voor mij hadden ze gewoon niet gelijk. Ik wilde geen kip op mijn pizza en ik wilde niet zomaar een gewone kaaspizza met een caesarsalade bedekken en het een dag noemen.

overhead foto van pizza voor het bakken

Dus hoewel ik het oorspronkelijke idee leuk vond, heb ik het de afgelopen maanden laten groeien. Toen kwam deze week eindelijk de eenvoudigste, maar beste pizza in me op.

Betreed de Burrata Caesar Salad Pizza. Het is zoveel meer dan de titel.

over het hoofd van Burrata Pizza voordat je de salade toevoegt

Ik zal je de details vertellen

Eerst het deeg. Ik heb aan een nieuw recept voor pizzadeeg gewerkt, maar het is nog niet perfect, dus ik geef je de opdracht om je favoriete deegrecept te gebruiken, of zelfs dat je in de winkel hebt gekocht. Zorg ervoor dat het deeg op kamertemperatuur is. Dit maakt het gemakkelijker om uit te rollen.

Ten tweede, de salade. Het is een Caesar, maar niet helemaal, want ik heb mijn go-to tahini Caesar saladedressing gebruikt, die naar mijn mening beter is dan de klassieke. Ik ben niet de grootste fan van het rauwe ei in de klassieke Caesardressing, dus dit is altijd mijn go-to. Het is snel door elkaar te halen en vooral heerlijk als je het met de groenten gooit.

Ik maak altijd de salade voordat ik de pizzabodem in elkaar zet om hem een ​​paar minuten te laten staan ​​om meer smaak te krijgen.

bovenfoto van Burrata Caesar Salad Pizza

Vervolgens de pizza

In echte Gerard-vorm wilde ik dat deze pizza een witte pizza was, wat altijd de specialiteit van mijn vader is geweest sinds ik een kind was. Voor de basis meng je een kruidenolie met gedroogde basilicum, oregano, paprika, venkel en veel chilivlokken en knoflook. Deze mix is ​​de sleutel om smaak aan je pizza te geven. Als je niet van warmte houdt, trek je de chilivlokken gewoon terug.

Verdeel die mix nu over je deeg en bedek met een mix van fontina en mozzarellakaas. Gooi de pizza in de oven en laat die kaas smelten. Verwijder vervolgens de pizza en voeg de burrata toe. Zet de pizza weer een paar minuten in de oven om de burrata een beetje melig te laten worden. Laat het niet te lang intrekken, je wilt de burrata niet te lang laten koken en uitdrogen.

Burrata Caesar Salade Pizza |  halfbakedharvest.com

Zodra de pizza uit de oven komt, bedek ik hem met de Caesarsalade en een extra laag parmezaan. Snijd, eet terwijl het warm is en ervaar de goedheid die in deze pizza zit.

Het lijkt vrij simpel, maar geloof me, het is echt iets speciaals. Ik ben er volledig door geobsedeerd en kijk er erg naar uit om het vanavond opnieuw te maken op IG-verhalen. Het is de perfecte pizza voor elke avond van de week, want ook al is er pizza, het is in balans met veel salade erop.

Vrij dicht bij perfectie!

overhead close-up foto van Burrata Caesar Salad Pizza

Op zoek naar andere recepten voor het diner? Hier zijn enkele favorieten:

Zoete Aardappel Biefstuk Salade Met Schimmelkaas Boter

Maïs, tomaat en avocado Kikkererwtensalade

Antipasto Pastasalade met Kruidige Parmezaanse Vinaigrette

Ten slotte, als je deze Burrata Caesar Salad Pizza maakt, laat dan zeker een opmerking achter en / of geef dit recept een waardering! Ik hoor vooral graag van jullie en doe altijd mijn best om op elke opmerking te reageren. En als je dit recept maakt, vergeet me dan niet te taggen op Instagram! Het bekijken van de foto’s van recepten die jullie allemaal hebben gemaakt, is mijn favoriet!

Burrata Caesar Salade Pizza |  halfbakedharvest.com