Ontdek de echte pizza.

Is pizza gist speciaal? – Geweldige zelfgemaakte pizza

Professionele pizzabakkers gebruiken een soort gist dat “gecomprimeerde verse cake” of CFC wordt genoemd. Dit is de meest voorkomende vorm die in professionele keukens wordt gebruikt en is speciaal ontworpen voor pizza’s, broden met een lange fermentatieperiode zoals zuurdesemstarters en andere soorten die op lage temperatuur moeten worden gefermenteerd.

De meeste thuiskoks gebruiken een ander type gist genaamd “actieve droge gist” of ADY. Dit is het meest voorkomende type van commerciële kwaliteit, dus het is ook wat je in supermarkten en supermarkten vindt.

Een derde optie voor thuiskoks zijn instantgisten die zijn ontworpen om met water te worden gemengd voordat ze aan een deegmengsel worden toegevoegd.

Het is mogelijk om verse levende gist te kopen, een soort gist die leeft en kan worden gebruikt om deeg te maken.

Dit heeft het voordeel ten opzichte van ADY of instantgisten omdat het meer bubbels in je pizzabodem zal produceren, waardoor je een extra knapperige bodem krijgt met veel luchtzakken voor maximale smaakafgifte.

De enige uitdaging bij het gebruik van verse levende gist is dat het veel moeilijker te vinden is en duur kan zijn. Als je wel toegang hebt, zal dit soort deeg een beter smakende pizza opleveren.

Credit : Bronlink

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

pizzapazzani.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart