Ontdek de echte pizza.

Pesto Pizza met Feta Gevulde Korst.

Deze Pesto Pizza met Feta Gevulde Korst is perfect voor die avonden waarop je op zoek bent naar echt goede pizza, maar niet de deur uit wilt. Huisgemaakt pizzadeeg gebakken met een met feta gevulde korst, gegarneerd met basilicumpesto, drie soorten kaas, geroosterde rode paprika, pepperoni en een huisstijl “pizza-kruiden”. Zodra de pizza uit de oven komt, bestrooi met basilicum, snijd, eet en GENIET. Elke laatste hap van deze pizza is heerlijk en laat je verlangen naar meer. De met kaas gevulde knoflookkruidenkorst is eigenlijk als lookbrood en zorgt voor een heerlijke pizza!

Pesto Pizza met Feta Gevulde Korst |  halfbakedharvest.com

Weet je, sommige weken zijn echt gewoon beter dan andere. Vorige week worstelde ik enorm. Bij alles wat ik maakte, voelde ik me niet het meest zelfverzekerd. Gelukkig is deze week totaal anders. Ik heb echt genoten van elk recept dat ik heb gemaakt. Zo erg zelfs dat ik ze zo snel mogelijk met jullie deel. Zoals de Gordita CRUNCH-taco’s van maandag en nu de pesto-pizza van vandaag met feta-gevulde korst.

Ik had dit idee eerder deze week. En hoewel ongeveer 10% van mijn brein het idee in twijfel trok, was de andere 90% van mijn brein ronduit opgewonden. Dus ik heb het niet tweede, denk het zoals ik gewoonlijk doe. In plaats daarvan heb ik het net gemaakt. En jullie, deze pizza is echt alles heerlijk.

Ik ben zo opgewonden om het hier vandaag te delen. Ik heb het gevoel dat het perfect is voor deze week, aangezien zovelen van ons echt aan het bevriezen zijn met dit winterweer!

Pesto Pizza met Feta Gevulde Korst |  halfbakedharvest.com

(pizza voor het bakken)

Pesto Pizza met Feta Gevulde Korst |  halfbakedharvest.com

Het idee.

Als je op Tiktok bent, weet je alles over de feta-pasta die in feite het internet heeft verbroken. Ik heb het gevoel dat het nu overal is. Elke andere persoon maakt het momenteel opnieuw en deelt vervolgens het recept. Kijk, ik weet zeker dat pasta echt heerlijk is, maar als iemand het al heeft gedeeld, hoef je het waarschijnlijk niet van mij te zien.

Pesto Pizza met Feta Gevulde Korst |  halfbakedharvest.com

Dus dat deed me denken aan fetakaas. Ik ben dol op feta, maar wordt zo vaak alleen gebruikt voor salades en dat soort dingen. Dus ik bleef maar denken en denken. En meer nadenken, en dan? Ik had het idee om een ​​pizza met gevulde korst met feta te doen. Het is eigenlijk een recept dat ik heel lang geleden heb gemaakt toen ik voor het eerst begon met koken voor mijn gezin. Maar ik was het tot nu toe helemaal vergeten. Het idee maakte me duidelijk opgewonden. Dus, zoals ik hierboven al zei, heb ik mijn twijfels achter me gelaten en heb ik het recept bedacht.

En in mijn ogen? Het is misschien wel de perfecte pizza. Het is echt gewoon ZO GOED. Zoals in je ogen naar achteren rollen, een plakje eten en dan onmiddellijk seconden teruggaan … voordat alle anderen erbij zijn. Dramatisch, maar voor mij persoonlijk is dat de waarheid.

Pesto Pizza met Feta Gevulde Korst |  halfbakedharvest.com

Hier zijn de details. Ten eerste, de korst.

Het is essentieel voor deze pizza en onderscheidt hem echt van alle andere. Als ik de korst moet beschrijven, is het kaasachtig lookbrood voor je pizza. Het is heerlijk.

En het is heel gemakkelijk te maken. Neem gewoon pizzadeeg … Ik maak de mijne altijd thuis, maar in de winkel gekocht is ook geweldig … gebruik wat voor jou het gemakkelijkst is! Rol het deeg uit en vul het met een mengsel van fetakaas, mozzarellakaas, knoflook en kruiden langs de rand.

De knoflookkruidenmix is ​​gewoon basilicum, oregano, knoflook en chilivlokken … vergelijkbaar met wat je in je favoriete lookbrood vindt. Maar dan is er feta? het is de echte uitblinker. Terwijl het in de korst bakt, wordt het melig en ontstaat de perfecte kaasachtige korstsituatie. Een die mensen niet verwachten … maar natuurlijk liefde.

Pesto Pizza met Feta Gevulde Korst |  halfbakedharvest.comNu de toppings.

Ik heb ze eenvoudiger gehouden omdat de korst al zo lekker en smaakvol is.

Ik deed een beetje basilicumpesto, drie soorten kaas, geroosterde rode paprika en pepperoni. De pesto-basis is mijn favoriet, maar de pepperonis is echt wat me het meest opwindt. Ik hou gewoon van een goede cheesy pepperoni-pizza. Deze is gewoon een tikje meer, hmm, laten we doorgaan verhoogd dan al de rest!

Dat gezegd hebbende, de pepperoni is volledig optioneel. Als je niet van pepperoni houdt … laat ze dan staan!

Pesto Pizza met Feta Gevulde Korst |  halfbakedharvest.com

Monteer en bak.

Ik bak de pizza graag op een bakplaat, of in een pizzaoven, of in de bovenste positie van de oven op super hoge temperatuur. Idealiter gaat uw oven op de hoogste temperatuur! Het is de sleutel tot een heel mooie korst.

De pizza kookt behoorlijk snel, dus in minder dan een kwartier heb je een geweldige pizza. EN… je keuken zal ongelooflijk ruiken. Zoals kaasachtig knoflookbrood dat wordt weggebakken, maar dan met een pizza-twist! Zodra de pizza uit de oven komt, snijd je hem in plakjes, bedek je hem met basilicum en eet je hem op. Deze is bedoeld om warm gegeten te worden… bij voorkeur zittend bij een knapperend vuur met je favoriete mensen… en misschien ook een drankje in de hand. Leef het pizza-avond uit, weet je ?!

Pesto Pizza met Feta Gevulde Korst |  halfbakedharvest.com

Op zoek naar andere winterse pizza’s? Hier zijn er een paar om te proberen:

Sheet Pan Buffalo Chicken Pizza

Balsamico Mushroom Fontina Pizza

Geraspte Spruitjes en Spekpizza

Ten slotte, als je deze Pesto Pizza met Feta Gevulde Korst maakt, laat dan zeker een opmerking achter en / of geef dit recept een waardering! Ik hoor vooral graag van jullie en doe altijd mijn best om op elke opmerking te reageren. En als je dit recept maakt, vergeet me dan niet te taggen op Instagram! Het bekijken van de foto’s van recepten die jullie allemaal hebben gemaakt, is mijn favoriet!

Pesto Pizza met Feta Gevulde Korst |  halfbakedharvest.com