Ontdek de echte pizza.

Big Greenie Pizza | Recepten

Voor de Z’hug Gemarineerde Mozzarella (2-3 dagen van tevoren gemaakt)

Gemarineerde Mozzarella

Schrijver:

Recept type: voorafje

  • 2 kopjes los verpakte hele Thaise pepers of Serrano-pepers (optioneel – haal de zaadjes eruit en zet het vuur lager).
  • 2 kopjes los verpakte verse koriander
  • 1 kopje extra vierge olijfolie
  • 8 teentjes knoflook
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 1 theelepel peper
  • Sap van 1 citroen
  • 18 ons oude, (harde, baksteen) mozzarella gesneden in blokjes van ¼ inch
  1. Meng alle ingrediënten behalve de mozzarella in een keukenmachine tot een pittige saus.
  2. Plaats alle gesneden mozzarellablokjes in een zware plastic diepvrieszak en giet 1½ kopje Z’hug op de kaas.
  3. Sluit de zak en meng grondig en zorg ervoor dat elk brok bedekt is.
  4. Koel twee tot drie dagen.

3.5.3251

Montage van de Big Greenie Pizza:

Big Greenie-pizza

Schrijver:

Recept type: pizza

  • Een gepatenteerde grote deegbal van 19 ounce strekte zich uit tot een ronde van 14 inch
  • 2 ons verse babyspinazie
  • 8-10 gram van de met Z’hug gemarineerde mozzarella (recept hierboven)
  • 8 plakjes dun gesneden spekreepjes in hun geheel
  • 3-4 eetlepels zelfgemaakte of in de winkel gekochte Tzatziki-saus
  • 1 rode radijs heel dun gesneden op de mandoline
  • 2 ons gemalen pistachenoten
  1. Leg de spekreepjes op een met bakpapier bedekte bakplaat en bak ze in 3 à 4 minuten op 500 graden tot ze net gesmolten en voorgaar zijn. Dit zorgt voor een perfect knapperige bak.
  2. Bedek het pizzadeeg met de babyspinazie.
  3. Leg de met Z’hug gemarineerde mozzarella op de spinazie. Veeg de marinade niet van de kaas, dit geeft deze taart een pittige, groene aanwinst.
  4. Leg de spekreepjes in dezelfde richting over de mozzarella.
  5. Zet de pizza in een dekoven op
  6. tot 550 F en bak tot de korst goudbruin is en de kaas is gesmolten.
  7. Laat de pizza na de oven een paar minuten afkoelen voordat je de pizza besprenkelt met Tzatziki-saus. Bedek met de plakjes radijs en pistache crumbles en serveer.

3.5.3251

Credit : Bronlink

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

pizzapazzani.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0